Fysiurgisk massage

Massage
Fysiurgisk massage, er en dybdegående massage som har en effektiv virkning på muskler og kredsløb. Det forkorter restitutionstiden og hjælper muskelfibrene til at heles og nedsætter risikoen for arvæv.  
Massage bevirker, at blodets evne til at cirkulere bliver bedre, da kredsløbet samt lymfesystemet stimuleres og  der opnås en både psykologisk og fysisk velvære.
Massage er gavnlig for alle uanset køn og alder .

Massagens formål
Når en muskel masseres smidiggøres de spændte muskelfibre, så der nu løsnes op for spændingerne og sørges for fri blodgennemstrømning.

Musklen kan nu komme af med de ophobede affaldsstoffer, mens iltoptagelsen også bliver bedre. Spændingerne fjernes lidt efter lidt og smerten aftager.

Stress

Vi kender alle sammen til en stresset periode, hvor vi har for mange ting om ørene, eller der sker ændringer i vores liv, som vi skal lære at leve med. Stress kan vise sig gennem forskellige symptomer, der enten optræder enkeltvis eller i kombination. Når kroppen gør opmærksom på stress, viser det sig oftest ved følgende symptomer:
muskelspændinger, overfladisk vejrtrækning, myoser, hovedpine, mavesmerter, forhøjet blodtryk, uro i kroppen, søvnbesvær og træthed.

Muskelspændinger
Når muskler spændes, bliver muskelfibrene korte og tykke og lukker delvis for blodgennemstrømningen. Derved ophobes der affaldsstoffer og musklerne kommer derfor til at mangle ilt, der er en forudsætning for, at den kan slippe spændingen igen. Dermed begynder en ond cirkel, for muskelspændinger giver smerter, der automatisk får en til at spænde yderligere. Den samme situation opstår for åndedrætsmusklerne. Når åndedrætsmusklerne er spændte, kan brystkassen ikke give ordentligt efter, hvilket er en forudsætning for en dyb vejrtrækning. Vejrtrækningen bliver derimod kort og overfladisk.

Myoser

Hvis muskelspændinger optræder i en længere periode, kan de udvikle sig til myoser. Myoser er indkapslede muskelspændinger med dårlig blodgennemstrømning.